HIER ALLEMAAL PRONGSTELLINGEN. KORTE VERHAALTJES BIJ EEN FOTO OM VERDER TE KIJKEN BIJ WAT JE ZIET. DEZE FOTO’S ZIJN OOK ONDER PORTFOLIO OPGENOMEN WAAR JE ZE RUSTIG KAN BEKIJKEN OP HET JUISTE FORMAAT EN JA OOK IN DE SHOP VIND JE DEZE FOTO’S TERUG ZODAT JE ZE KAN KOPEN. JE KRIJGT HET VERHAALTJE ER DAN NATUURLIJK OP EEN MOOIE WIJZE BIJ. 

Grapje


Wat zien we eigenlijk op deze foto? Een mooie lucht, de zon schijnt een beetje en een rechtopstaande boom maar wat zien we op de voorgrond… Wat zijn die pollen rechtsboven in? Kijken door een ruit waar druppels op zitten? Niets van dat al. Niet voor niets heet deze foto ‘grapje’… Maverick Prongs heeft de vrijheid genomen de foto 180graden te draaien en op de foto onderste boven te zetten. Draai maar om dan zie je een weerspiegeling op het ijs van een boom die langs de kant staat.


Kruispunt


Iedereen kent het wel, op een kruispunt in je leven staan. Wat doe je, ga je linksaf, ga je rechtsaf of ga je rechtdoor met een bochtje of misschien wel weer terug. Moeilijke momenten in het leven zorgen ervoor dat je gevormd wordt en met ervaring verder kan. Deze kruispunten in het leven zijn wezenlijke momenten in je leven, iedereen herinnert deze momenten, de vraag is wel of je dat wil delen en wil erkennen…. Moet niet maar maakt het wel mooier.. 


Op het bord


De Coronatijd heeft er voor gezorgd dat restaurants lang dicht zijn. En dan mis je die heerlijke bijzondere hapjes op het bord dat je geserveerd krijgt. Als je goed kijkt naar deze foto dan krijg je trek en zie je onmiddellijk voor je dat je in je favoriete restaurant zit om een heerlijke hap te gaan nemen terwijl je niet weet wat je eigenlijk eet. Eten van een bord van bruin aardewerk en eten wat eigenlijk een mooi kunstwerk is…


Diana Ross


Ken je dat liedje van Diana Ross (ja ja Maverick Prongs heeft herinneringen aan Diana Ross..) Upside Down? Daar lijkt het hier wel een beetje op, niet de tekst natuurlijk want dat is nu niet echt een hoogdravende tekst maar wel door de titel en het beeld dat hier naar voren komt. Zomaar langs de weg van een paadje een foto genomen en met een rimpelloos water, water dat eigenlijk niet zo vaak deze kleur heeft maar deze dag wel dus. Een kleurenfoto in de kleuren zwart wit… 


De enige echte


Zomaar achtergelaten in de natuur, zijn we te belerend als we ons afvragen waarom? Denk het niet overigens. Het is vast en zeker warme chocolade melk geweest want even boven het bekertje ligt het lepeltje waarmee geroerd is en dat doe je meestal bij warme drank…. Het is dan wel weer de enige echte, althans daar lijkt het op. Je weet natuurlijk nooit wat er in het bekertje heeft gezeten, misschien was het wel helemaal geen chocolade melk… 


Bandenspoor


Wat kan licht toch mooi op sneeuw vallen. Het wit van de sneeuw krijgt zomaar kleur. De schaduw van de boom in het midden haalt de diepte daar weg en dan lijkt het zomaar of er twee bandensporen liggen waar gaan die eigenlijk naar toe en waar komen die vandaan? Zijn de takjes op het spoor zo sterk dat ze weer overeind zijn gekomen? Allemaal vragen, we gaan er maar eens over nadenken.


Nieuw leven


De een heeft geluk, de ander niet… Op deze foto mooi te zien, verschillende bomen die het niet overleefd hebben. Degene op de voorgrond heeft er wat van kunnen maken en nieuw leven de ruimte gegeven, de circulaire economie in de natuur, niets weggooien gewoon opnieuw gebruiken voor een ander doel. Op de achtergrond zie je dat dit niet zo eenvoudig is, daar ligt een boom die wat minder gelukkig is en er voor dood hout bij ligt. 


Gevallen


Zwart wit, maar wat zie je nu eigenlijk. Zoveel meer dan een dode omgevallen boom in het water mooi symmetrisch die weerspiegeld wordt. Hoe langer je er naar kijkt hoe meer je ziet, zou de rimpeling in het midden komen door een dier dat daar zwemt? Als je nog langer kijkt lijkt of de boom weer tot leven wil komen en zich wil gaan oprichten, of verbeeld je jezelf dat maar? 


Op een grote ...


Het is natuurlijk maar een paddestoel, duizenden foto’s zijn ervan maar toch is het speciaal ook al heeft hij (of is het een zij?) geen rood met witte stippen, je denkt onmiddellijk aan dat liedje, of aan een sprookje of aan Pinkeltje (eigenlijk ook een sprookje) en als de foto dan ook nog zo romantisch is…. Welk insect zou zich eigenlijk bewegen over de paddestoel, wie het weet mag het zeggen…


Je kunt deze foto's ook kopen 🙂

Koop nu